Yanmaren går ikke rent på full fart. Skiftet dieselfilter og oppdaget at filteret er vridd. Kan det være grunnen? Min teori er at akkurat det gjør gjennomstrømmingen for liten.
Med hjelp av to oljefiltertenger ble nytt filter satt inn. Hm, ingen forbedring. Suges det luft inn? Alle klemmer blir dratt til – ingen forbedring. Opp med madrasser for å dra til den klemma som sitter på tanken…dævven, det er et filter til!!!!
He he, skiftes ved neste anledning. Og da, da må det vel bli bra.

PS.
Det var nok ikke vridd filter som var grunnen til at motoren gikk ned i turtall på full fart. For å se etter eventuelle lekkasjer på slangene fra tanken, løfta jeg opp puter og dro til klemmene på alle koblinger…. men hva er det jeg finner? Joda, det er jo et stort dieselfilter også, neppe skifta siden båten var ny. “Klotskæille” som ikke tenkte den tanken. Nå er det nytt “storfilter” også, så DAA må det vel jaggu bli bra.