Etter å ha vært båtlaus ca ett år, nle det for mye å forlange at vi ikke skulle handle en seilbåt igjen. Etter mye reising og kikkeing på diverse båter, noen brukbare -andre nesten vrak, falt valget på en Beneteau Oceanis Clipper 473. 47 fot hørtse mye ut, og jeg må vel tilstå at jeg lå søvnløs natta før vi skulle hente den. Datter Ina kjørte oss til Bergen, der båten lå. En nabo kunne fortelle at båten nok ikke var mye brukt de siste årene. Når vi besiktiget båten var “vasking” i full gang, men det viste seg å være kattvask ja. Vi tre vasket i 5 timer før vi endelig syntes det var noenlunde tiltalende å ta kveld i køya. Ina dro hjem dagen etter og vi fortsatte jobben med å gjøre båten sjøklar. Vi hadde kjøpt med endel utstyr, deriblandt ny kartplotter. Dette skulle senere vise seg å være et klokt kjøp. i det den gamle holdt i ca 24 timer før den blacket ut. Vi kjørte for motor til en båtforhandler sør for Bergen. Der overnattet vi til mandag morgen og ble vekket av en eldre herremann, som kunne fortelle at det ikke var lov å ligge der. Da vi fortalte at vi skulle inn og svi av noen tusen, ble det stille – ham beklaget og sa at det slett ikke var meningen å jage kundene vekk.

Vel, det ble mye reaparsjoner underveis. Vhf funket ikke, Webastoen hadde endel “nykker” osv. Det er vel lettere å nevne det som ikke var defekt enn å ramse opp alt. Motor og gear virket ok, noe som viste seg å stemme. Nervene for å manøvrere en så stor båt viste seg å være ubegrunnet. Den er helt nydelig å legge til kai med. Ikke så kilen som vår gamle 36 foter.

Vinteren har gått med til lage nye puttrekk for salong, samt ny kalesje.