Planen var å dra til Ryfylke for der nede var klimaet meget tiltalende. Vi hadde gledet oss som unger til jul, siden februar. Fyllte opp skuta med vått og tørt og la i vei. Seiling utover mot Agdenes, litt forbi står vindexen der den pleoer, midt i mot. Etter noen timers stamping legger vi oss på Hellandsjøen. En dag går og vinden har ikke skiftet retning eller løyet. Vi tar en ny natt her. Dagen etter ser det bedre ut, noe som viser seg å være feil. Vi stamper oss videre.
Allerede nå er vi på etterskudd for å komme til Stavanger. Vi besøker diverse havner og bestemmer oss for å snu i Haugesund. Gubben på Røyksund mek verksted må trå hjelpende til og tette sjøvannspumpe. Den holder helt til vi passerer Trondjem på tur inn etter endt tur. Mange nye og noen gamle havner ble besøkt. Ei natt på svai er mindre enn vi ønsker, men det kommer flere muligheter