Så er sydama igang igjen. Stagseil for akterstaget står på tapetet. Har lest endel om stormseil, tryseil osv og en løsning er å lage mesan. Dvs et lite seil som vender båten opp i vinden. Vi tok noen mål og fant ut at det nok ikke blir veldig stort. Et stormseil skal i følge litterturen være 17,5% av storseilets areal, men dett blir ikke mere enn ca 2 kvm, av storseilet som er 36 kvm. Stormseilet festes jo på masta så det blir vel ikke det samme forholdet når seilet sitter på akterstaget til styrbord. Det blir spennende å prøve. Har bestilt fester, stagkroker, i dag. Må vel sy inn line der stagkrokene skal festes også. Kjekt å ha noe å gjøre, her i innlandet. 4 patcher med 10-15 cm nedtrapping er montert. Sydd med dobbel sikksakksøm. Idag er seilet sydd sammen og innsvingen på 3% ordna.

Og slik er den ut montert.