For et par dager siden kom det seilduk fra Junaiten. Jeg bestilte “plenty” slik at jeg har noe til overs – eller til tabber i prosessen. Mente jeg hadde betalt alt, men måtte ut med 900 kr i moms og fortolling. I dag er det lørdag og “fri”, så da passet det å begynne arbeidet. Dvs, jeg har gjort mye hodearbeid før – undersøke hvordan det skal syes, trådkvalitet, forsterkinger, innfesting osv. Så var det målene da. Etter endel leting fant jeg ut hvor høyt seilet skal være samt vinkler-.
Seilet blir et Storm-bag type seil. det vil si at seilet egentlig er dobbelt. Det legges rundt forstaget med rulleforseil og heises ved hjelp av genakerfallet.

Spisebordet ble for lite, selv i uttrukket tilstand. Stuegulvet gjør nytten. I løpet av et par timer hadde jeg kuttet alle hoveddelene. Jeg vil bruke 5 cm overlapping med 3 sømmer. Forsterkinger ved fester blir antageligvis 5 lag duk. Duken er forøvrig 6 oz. Litt annen struktur enn jeg hadde forventet, men det er da vitterlig en Dacron-duk.

Ferdig, men ikke utprøvd enda. Har endel å teste og prøve ut til våren.