Vi har funnet ut at det er endel ting vi trenger til sommerens, for oss, langtur. Overleveningsdrakter, flåte og stormseil/tryseil.
Sikkerheten har alltid stått i høysetet, og når jeg leser om havarier og ulykker/nestenulykker på sjøen tenker jeg alltid: Kunne dette skjedd meg? Hva har jeg gjort for å unngå at slik hender? Hva slags utstyr og kompetanse kreves det for å unngå lignende? Ofte kommer jeg til at vi har det nødvendige utstyret og teoretisk kompetanse, men noen ganger så lærer man litt og kommer fram til at ting bør gjøres.
Da jeg skiftet fra motorbåt til seil, og det meldte seg lyst til oversjøisk fart, så meldte jeg meg på sikkerhetskurs for å plukke opp litt lærdom, kjøpte noen bøker og lastet ned ei kjempefin bok på Ipadda mi. Bøkene er på engelsk, men med dictionary, så skjønner man det meste.
Nå er det altså utstyr det konsentreres om. Den første overlevningsdrakta kom i posten i dag. Kjøpt brukt på Finn.no for en tusing. Da står det igjen å finne ei drakt i mindre størrelse til Karin.
Syprosjektet med kalesje gav mersmak og jeg planlegger å sy et stormseil/fokk også. Undersøker på E-bay angående stoff til seilet. I følge stormlitteraturen kan jeg bruke enten 6 oz eller 8 oz dacronduk. Jeg hadde tenkt å gå for 8, men det finnes ikke på E-bay. I og med at jeg tenker å sy en storm.bag type, som går rundt forstaget og dermed blir dobbel, så holder det vel med 6 muligens. Jobber med saken 😉
Jeg kunne også tenkt meg et Lifepo4 forbruksbatteri, jobber også med å finne et til en vettug pris. Her på berget koster det 7 lapper, og med mitt grådighetsinnstiknt inntakt, så leter jeg etter noe rimeligere.
Flåter finnes det også drøssevis av på Finn, men felles for de fleste er at de har ikke vært inspisert det siste årene og dermed må man koste på 4-5 lapper for dette. Fant en da, som var nesten ny, men selger ville ikke selge likevel, så da så.
Så mens termometeret viser minus 24 grader her i bygda, sitter jeg inne og fyrer i ovnen, og koser meg med planlegging.