Mann overbord !
– alle seileres skrekk. Da kan det være godt å ha en slynge som den uheldige kan tre rundt livet og la seg slepe og evt heise ombord.
Av restene fra stormseilprosjektet laget jeg en flytende slynge til dette formålet. Som flytemiddel brukte jeg et gammelt liggeunderlag som jeg klippet opp i ca 8 cm striper. Slyngen med flytemiddel er ca 150 cm lang, pluss stroppen som dere ser. Det er viktig at ikke slyngen er for trang, da blir den umulig å komme inn i. Med vest oppblåst er det enda mulig at man må tre den opp fra føttene. I slyngen skal jeg feste et flytetau.
Ved en eventuell MOB-situasjon kan slyngen slepes etter båten, mens man kjører i sirkel rundt personen i vannet. Idet personen får tak i tau eller slynge, slakkes farten ned, slik at personen kommer inn i slyngen. Så kan man evt bruke vinsjen og dra ham/henne inn. da slipper man farene ved å komme helt inntil en som ligger i sjøen. I høy sjø kan det være farlig og vanskelig. Hvis personen ikke lar seg dra inn, kan man feste flytetauet i en blokk på bommen, skyve bommen over rekka, og heise opp den skibrudne.
Og jeg håper at kveldens jobb er fullstendig bortkastet.Ferdipakket og klar til å henges på rekka (etter at flytetau er montert da)